ریزش موی سر، امروزه به عنوان موضوعی نگران کننده برای بسیاری از افراد اعم از مرد و زن است. یکی از روشهای کم تهاجی که میتواند به افراد دارای ریزش مو کمک کند مزوتراپی مو است.
شدت و الگوی ریزش مو در مردان و زنان متفاوت است. ریزش مو شامل پس روی خط موی پیشانی، ریزش مو منقطع و کم پشت شدن است.
سبک زندگی ناسالم، اختلالات هورمونی، پیری، عوامل ارثی، مصرف آستروئیدها و داروها، بیماری، بارداری، حالت مو و عدم رعایت بهداشت مو، مسائل روانی و اجتماعی و اختلالات وسواسی کندن مو از عوامل ریزش موی سر هستند.
برخی از عوامل ریزش مو به کاهش گردش خون در پوست سر، کمبود مواد مغذی بدن و ناهماهنگیهای هورمونی مثل تولید بیش از حد اندروژن DHT برمی گردند.
مشکلات ذکرشده ریزش مو از طریق دارو، درمان و ترمیم مو قابل درمان است.
معنی عبارت «مزوتراپی»
به مزوتراپی مو در کشورهای خارجی «Mesohair» یا «Mesoplasty» هم گفته میشود. پس اگر این عبارات را شنیدید، بدانید که منظور همان مزوتراپی مو است. مزوتراپی از دو واژهی «مزو» به معنی میانی و «تراپی» به معنی درمان تشکیل شده است.
مواد مزوتراپی مو چیست؟
ترکیبات دارویی مزوتراپی حاوی اسیدهای آمینه، ویتامینها و عنصر روی هستند و تزریق آن در پوست سر باعث سلامتی و زیبایی بیشتر موها میشود. این روش در مقایسه با دیگر روشها تأثیر سریع تری دارد و باعث متعادل سازی سطح هورمونهای مو میشود.
با انجام مزوی مو قدرت جذب فولیکولهای مو بالاتر رفته و مواد مغذی را بیش تر جذب میکنند. پس از جذب مواد، فولیکولهای خاموش تبدیل به محرکی برای رشد مو میشوند. طی این فرآیند مقدار لازم آمینو اسید برای سلامتی مو تامین شده و تولید کراتین زیاد میشود. به همین دلیل، مزوتراپی مو روش درمانی مناسبی برای انواع پوست سر محسوب میشود.
روش کار مزوتراپی چگونه است و از چه موادی تشکیل شده است؟
مزوتراپی پوست برای افراد مختلف با اهداف متفاوت انجام می گیرد و با توجه به آن مواد ترکیبی تغییر میکند. در نهایت ترکیب آماده شده با استفاده از سوزنهای بسیار ریز برای تزریق به لایه میانی پوست (مزودرم) با فاصله چند میلیمتر از هم تزریق میشود.
مزوتراپی گردش خون را در زیر پوست بهبود می بخشد و التهاباتی را که به پوست آسیب می رساند برطرف می کند. متخصصان برای درمانهای مختلف از ترکیبات متفاوت استفاده میکنند.
برای رسیدن به نتیجه عالی در روش مزوتراپی پوست به چندین جلسه پیاپی نیاز است که طبق نظر پزشک متخصص تعیین میشود ، به ویژه اگر سطح پوست شما از بین رفته باشد، اسید هیالورونیک موجود در محلول باعث ایجاد حجم در پوست می گردد، در حالی که دیگر آنتی اکسیدانها و اسیدهای آمینه دارای اثر ضد التهابی هستند که باعث شفافیت، صاف و نرم شدن پوست می شود. علاوه بر هیالورونیک اسید و اسیدهای آمینه دیگر مواد موجود در محلول مزوتراپی عموما شامل ویتامین E، B و C، استیل هگزاپپتید 3 و استیل تتراپپتید 5 می شود.
مزوتراپی یا درمان لایه میانی پوست
واژه مزوتراپی از دو بخش «مزو» و «تراپی» تشکیل شده است. مزو (Meso) در زبان لاتین به معنی «میانی» بوده و تراپی (Therapy) هم به معنی «درمان» است. همانطور که از اسم این روش برمیآید، در مزوتراپی لایهی میانی پوست را درمان میکنیم.
لایه میانی چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، پوست از سه لایه اپیدرم (روپوست)، درم و هیپودرم تشکیل شده است:
- اپیدرم سطحیترین لایهی پوست است که از سلولهای شاخی و مرده تشکیل شده. این لایه حدود ۱ میلیمتر ضخامت دارد و سلولهایش مدام در حال تقسیم، مرگ و ریختن از روی پوست هستند.
- درم (Derma) لایهی میانی پوست بوده که از بافت پیوندی انعطاف پذیر تشکیل شده است. درم حاوی رشتههای پروتئینی کلاژن، الاستین و هیالورونیک اسید است. این رشتههای پروتئینی باعث سفتی، حفظ رطوبت و انعطاف پذیری پوست میشوند. وقتی سن ما زیاد میشود، مقدار این رشتهها کم شده و در نتیجه پوست شل، کدر و خشک میشود. فولیکولهای مو، غدد چربی و غدد عرق نیز در این لایه قرار دارند.
- هیپودرم یا بافت زیرپوستی عمقیترین لایهی پوست است که از بافت چربی و پیوندی تشکیل شده است. این لایه وظیفه دارد که درم را به ساختارهای زیرین (عضلات) متصل کند.
مزوتراپی مو برای چه افرادی مناسب است
تمام افرادی که دچار ریزش مو هستند و یا تار موهای نازکی دارند که نیازمند تقویت باشد میتوانند از خدمات مزوتراپی مو بهره ببرند.
افرادی که نسبت به درمانهای هورمونی مانند ماینوکسیدیل حساسیت دارند و یا وقت و حوصلهی کافی برای استفادهی روزانه محلولها را ندارند از روشهای جایگزینی مانند مزوتراپی برای مو، بهتر و سریعتر نتیجه میگیرند.
توصیه قبل مزوتراپی
یک روز قبل از مزوتراپی استفاده از محلولهای ریزش مو را قطع کنید.
پیش از مراجعه برای انجام مزوتراپی مو لازم است موها را با شامپوی مناسب شستشو دهید و پس از آن از هیچ گونه مادهی موضعی و حتی محلولهای ضد ریزش مو اعم از گیاهی و شیمیایی استفاده ننمایید
فواید مزوتراپی مو
فواید زیاد مزوتراپی امروزه آن را به روشی مجبوب بین مردم تبدیل کرده است. برخی از این فواید به شرح زیر است:
- این روش بدون درد و کم تهاجمی و مطمئن است.
- با رشد بیش تر مو، حجم مو را افزایش میدهد.
- فولیکولها را تقویت میکند و به مرحله آناژن میرساند.
- مو را محکم کرده و درخشش و تازگی به آن میدهد.
- از پوسته پوسته شدن شدید کف سر جلوگیری میکند.
- نسبت به روشهای دیگر ریسک آلرژی و تداخل دارویی کمتری دارد.
- نیازی به بی هوشی ندارد.
- بهبودی آن سریع است.
- تقریبا بدون درد است.
- از روشهای دیگر درمان ریزش مو ارزان تر است.
عوارض جانبی مزوتراپی مو
با وجود اینکه مزوتراپی بدون درد است اما برخی مراجعان درد کمی را در طول مزوتراپی گزارش کرده اند. با توجه به فرو رفتن سوزن ممکن است تورم، کبودی، التهاب یا در موارد نادر عفونت رخ دهد.
تعداد جلسات مزوتراپی موی سر
دوره درمان مزوتراپی موی سر حدودا ۱۰ – ۱۵ جلسه به فاصله حدودا سه هفته میباشد. (فاصله جلسات از شروع تا پایان متفاوت است و با توجه به شرایط هر فرد توسط پزشک تشخیص داده میشود) بعد از آن وارد مرحله بوستر خواهد شد، یعنی به این صورت که هر سال باید ۲ الی ۳ جلسه مزوتراپی تکرار شود.
بیشتر اوقات افراد پس از تکمیل درمان شاهد اثرگذاری آن میشوند. بیمار نباید وسط جلسات درمانی وقفه ایجاد کرده یا درمان را قطع کند. درغیر اینصورت نتیجه مطلوبی نخواهد گرفت.
سخن پایانی
مجموعه زیبایی آرامیس در شمال تهران سعادت آباد، در محیط بهداشتی آماده پذیرایی شما برای مزوتراپی موی شماست. همینک با ما تماس بگیرید.