امروزه استفاده از لیزر موهای زائد جایگزین مناسبی به جای روشهای سنتی مانند تیغ اصلاح، اپلاسیونهای خانگی و... میباشد.
به طور کلی فرآیند لیزر موهای زائد بدن یکی از رایج ترین روشهای اصلاح مو میباشد که در آن از نور لیزر با شدتی متناسب استفاده میشود، در واقع افزایش دما در ریشهی مو علت اصلی توقف رشد موهای زائد میباشد و پس از حدود ۱ الی ۲ هفته موها ریزش پیدا میکنند.
کدام نواحی بدن قابلیت انجام لیزر را دارند؟
• صورت
• زیر بغل
• دست ها (قسمت ساعد و بازو)
• پاها (قسمت ساق و ران پا)
• کمر و شکم
و به طور کلی به صورت فول بادی شما مجاز به انجام لیزر میباشید و محدودیتی برای هیچ یک از نواحی بدن وجود ندارد.
مراقبتهای پیش از لیزر
اگر قصد انجام لیزر موهای زائد را دارید، توصیه میکنیم ۲۴ ساعت قبل از جلسهی لیزر سطح پوستتان را با تیغ اصلاح نمایید و همچنین شش هفته قبل از درمان، از هر گونه اپیلاسیون یا الکترولیز موها اجتناب کنید. چرا که چنین اقداماتی میتواند فرآیند لیزر را با اثربخشی کمتر همراه کند.
علاوه بر آن شش هفته قبل از درمان با لیزر باید از آفتاب گرفتن خودداری بشود، زیرا پوست ناحیه مورد نظر نباید دچار التهاب و آفتاب سوختگی شده باشد.
از داروهای مهاجم پوستی و لایه بردارها حداقل یک ماه پیش از جلسهی لیزرتان استفاده نکنید.
در جلسهی لیزر خود، یک تیغ اصلاح همراه خود داشته باشید.
مراقبتهای پس از انجام لیزر
در حین درمان در فاصلهی زمانی بین جلسات برای رفع موهای زائد خود از تیغ اصلاح استفاده کنید، و هرگونه روشهایی که به ریشه مو مرتبط هستند همچون اپلاسیون و الکترولیز و... را کنار بگذارید.
پس از انجام لیزر حداقل تا ۲۴ ساعت از تماس پوست ناحیه لیزر شده با آب خودداری کنید و در صورت لزوم از آب سرد بدون شستشو با مواد شوینده استفاده کنید.
برای نواحی لیزر شده در طول روز از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. و حداقل تا یکماه از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خودداری کنید، چراکه قرارگرفتن در معرض نور خورشید سرعت تاثیر روند درمان شما را کاهش میدهد و احتمال بروز عوارض پس از درمان افزایش مییابد.
از پوشیدن لباسهای تنگ، چسبان و جنس پلاستیکی علل خصوص در فصول گرم و خشک خودداری بفرمائید.
آیا فرآیند لیزر همراه با درد میباشد؟
جهت انجام لیزر، در ابتدا فرد باید موهای خود را تا چند میلیمتر بالاتر از سطح پوست کوتاه کنید. پس از این کار در کلینیک معمولاً اپراتور از داروی بیحسی موضعی ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از لیزر کردن موها استفاده میکند. استفاده از بیحسی موضعی در کاهش درد حاصل از لیزر بسیار موثر میباشد، علاوه بر این روش دستگاههای لیزر به خنک کنندههایی مجهز میباشند که تاثیر فوق العاده ای در کاهش درد عمل لیزر دارند.
لیزر برای چه کسانی مناسب است؟
تقریباً لیزر درمانی بر روی اکثریت افراد پاسخ میدهد اما فاکتورهایی هست که بر روی روند درمان تاثیر گذار هستند.
مهم ترین فاکتور، رنگ پوست افراد است. اولین انواع دستگاههای لیزر مخصوص افرادی بودند که دارای رنگ پوست روشن بودند زیرا امواج لیزر به رنگدانهها حساس هستند و هرچه رنگدانه پوست کمرنگ تر باشد بهتر عمل میکند،پس از گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی دستگاههایی تولید و عرضه شدند که برای پوستهای تیره هم مناسب بودند و نتیجههای قابل قبولی ارائه دادند.
در درجهی دوم جنس و رنگ موها مورد توجه قرار میگیرند، هرچه رنگ موها تیره تر باشد و جنسشان زخیم تر،احتمالا روند درمان با سرعت و اثر بخشی بهتری ادامه مییابد.
احتمال اینکه افراد دارای موهای پرزی شکل و بور از روند درمانشان جواب نگیرند وجود دارد.
در حالت کلی تنظیمات تجهیزات لیزر، بایستی با توجه به رنگ پوست افراد، ضخامت مو و محل رویش موهای زائد انجام بشود؛ تا افراد به نتیجهی بهتری از روند درمانشان دست یابند.
ممنوعیات لیزر
اگر از داروهای خاصی استفاده میکنید با پزشک خود مشورت کنید و به کلینیک لیزر مورد نظر اطلاع دهید، برای مثال مصرف داروی راکوتان بایستی یک ماه قبل از عمل لیزر قطع شود.
اگر بیماریهای پوستی فعال، مثل انواع اگزما، کهیر، زگیل و... دارید در ناحیه مورد نظر عمل لیزر را انجام ندهید.
اگر دچار بیماریهای هورمونی، کیست تخمدان، نازایی و... هستید قبل از انجام لیزر به اپراتور خود اطلاع دهید.
بانوانی که در دورهی بارداری هستند لیزر برایشان ممنوع میباشد. و اگر در دورهی شیردهی هستند بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
و در نهایت لیزر موهای زائد برای افراد زیر ۱۷ سال توصیه نمیشود.
عوارض و علائم پس از انجام لیزر
لازم است بدانید که سوزش و خارش پس از انجام لیزر در نواحی کاملا طبیعی است. پس از برخورد اشعه با حساس ترین نقاط پوست این احتمال بسیار است که پوستتان دچار خارش یا التهاب و قرمزی بشود، البته جای هیچ نگرانی نیست و تا ۲۴ ساعت الی ۴۸ ساعت پس از انجام لیزر علائم از بین میروند.
در صورتی که اپیدرم یا روپوست دچار آسیب شود، عفونت باکتریایی رخ میدهد. این مورد در لیزر موهای زائد بدن بسیار کم اتفاق میافتد و جای نگرانی نیست اما اگر که علائم عفونت را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید و میتوانید از کرمهای آنتی بیوتیک و موضعی استفاده کنید.
یکی دیگر از عوارض پس از انجام لیزر روشن شدن پوست و یا بالعکس تیره شدن آن میباشد، که هنوز علت مشخص و واضحی ندارد.
البته این عارضه کوتاه مدت و گذرا است، و استفاده از ضد آفتاب به مدت ۶ هفته پس از انجام لیزر میتواند احتمال بروز این عارضه را کمتر کند.
گاهی بعضی از افراد پس از انجام لیزر، پوستشان خشک و پوسته پوسته میشود که یکی از انواع عوارض خفیف پس از انجام لیزر میباشد. این عارضه نشان دهندهی آسیب پذیر شدن پوست میباشد، بنابراین توصیه میشود برای جلوگیری و یا ترمیم آن از کرمهای مرطوب کننده و آبرسانها استفاده بشود.
درفرآیند لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن از اشعهی پرقدرتی استفاده می شود. این اشعه میتواند تهدیدی برای سلامتی چشمها باشد و افراد را دچار کم بینایی کند، پس حتما در حین لیزر باید از عینکهای محافظ، برای اپراتور و مراجعه کننده استفاده شود، و در نتیجهی استفاده از این عینکها آسیبی به چشمها وارد نمیشود.
سخن آخر
مجموعه زیبایی آرامیس با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی و کادری حرفهای این تضمین را به شما میدهد که لیزر موثر و ایمنی را تجربه نمایید. برای اطلاعات بیشتر همینک با ما تماس بگیرید.